Followers

Friday, 27 January 2012

hilangkan hamis daging kambing

assalammualaikum

daging kambing sememangnya enak dimasak dan dimakan
untuk menghilangkan hamis daging kambing
anda boleh mencuba petua ini

ambil beberapa helai pucuk daun jambu batu
ramas-ramas sedikit dan tos
curahkan air yang telah di tos tadi diatas daging kambing dan gaulkan
biarkan beberapa minit dan bersihkan daging tersebut

kemudian 
tumbuk sedikit halia dan bawang putih 
da perap bahan tersebut bersama daging
bersihkan dan tos
kemudian 
barulah boleh digunakan untuk memasak

walaupun agak leceh sedikit tapi hasilnya memang berkesan
insyaAllah bau hamis kambing akan hilang jika anda menggunakan petua ni

selamat mencuba 
^_^

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

elakkan peti sejuk berbau

assalammualaikum

satu lagi petua yang saya amalkan dirumah
dan saya ingin berkongsi dengan anda semua

petua untuk menggelakkan peti sejuk berbau

peti sejuk bukan sahaja digunakan untuk menyimpan sayur-sayuran 
atau bahan mentah seperti ikan supaya sentiasa segar dan tidak cepat rosak
tetapi kadangkala bahan-bahan makanan yang tidak habis juga disimpan dalam peti sejuk 
ini salah satu sebab kenapa peti sejuk kita berbau

untuk mengelakkan masukkan sekeping roti di dalam peti sejuk
dan biarkan sehingga ia keras sebelum dibuang
insyaAllah peti sejuk tidak lagi meninggalkan bau yang tidak enak

selamat mencuba
^_^

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

hilangkan pahit peria

assalammualaikum 

hari ni saya nak kongsi satu petua dengan anda semua
petua macam mana nak hilangkan pahit peria

peria bukan sahaja enak dimakan mentah
tetapi juga sedap jika dimasak walaupun rasanya sedikit pahit

bagi menghilagkan rasa pahitnya
potong peria nipis-nipis dan rendam atau perapkan
selama 20 minit dalam air garam
setelah itu cuci peria tadi dan toskan
barulah boleh dimasaka peria tersebut

selamat mencuba
^_^

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Wednesday, 25 January 2012

Doa ketika dukacita dan sedih



Maksudnya:


Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak kepada hambaMu, anak kepada hamba perempuanMu, ubun-ubunku di tanganMu, terlaksana ke atasku hukumanMu dan adil kehakimanMu terhadapku, aku memohon kepadaMu dengan setiap nama yang Engkau namakan dengannya diriMu, atau Engkau turunkan di dalam kitabMu, atau Engkau telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMu atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMu, jadikanlah Al-Quran penenang hatiku, cahaya di dadaku, penghapus kedukaanku dan penghilang kesusahanku.

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Doa untuk memudahkan sebarang urusan



Maksudnya:

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki.

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Bacaan untuk menolak gangguan syaitan




Maksudnya:


Aku berlindung dengan kalimat Allah yang sempurna, yang tidak boleh ditembusi oleh orang yang baik dan yang jahat, dari kejahatan semua makhluk, dari kejahatan semua yang turun dari langit dan yang naik kepadanya, dari kejahatan semua yang tumbuh di dalam bumi dan yang keluar daripadanya, dari kejahatan fitnah yang berlaku di waktu malam dan siang dan dari kejahatan yang datang (pada waktu malam) kecuali dengan tujuan baik, wahai Tuhan yang Maha Pengasih.

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

zikir pagi dan petang




"Segala puji bagi Allah, Tuhan Yang Esa dan selawat serta salam ke atas Nabi yang tidak ada lagi nabi selepasnya".
sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

bertemu kembali setelah sekian lama terpisah

asssalamualaikum
pada 20.01.2012 hari tuh saya berpeluang bertemu kembali
kawan lama yang dulunya waktu kecik-kecik selalu main sama
dan sering ziarah menziarahi ke rumah antara satu sama lain
hubungan kami terputus kerana ayahnya meninggal dunia dan ibunya berkahwin lain
menyebabkan mereka sekeluarga berpindah ke tempat lain 
dan tidak sangka kami dapat bertemu kembalihanya kerana muka buku



kami bertemu semasa saya menziarah anak bujang saya di madrasah
kebetulan rumah beliau berhampiran dengan kawasan tempat anak saya belajar

kenangan bersama





sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Tuesday, 24 January 2012

WADAI TRADISIONAL BANJAR (KALAKATAR)

BAHAN-BAHAN
1 1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
1 cawan gula
6 cawan air kelapa muda
2 cawan isi kelapa mda
2 biji telur
1/2 sudu teh garam

CARA MEMBUATNYA
  1. tepung,gula,telur,garam,air kelapa campu dan gaul dalam satu bekas
  2. setelah sebati tapis ke dalam periuk 
  3. masak dalam periuk (api sederhana) hingga naik wap-sentiasa kacau
  4. masukkan dalam dulang yang telah disapu minyak
  5. tabur isi kelapa muda dan bakar satu setengah jam dengan suhu 200'c
  6. kemudian hidangkan dan siap boleh dimakan 

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

perubahan anak bujang

assalamualaikum

semalam petang saya dan suami sampai rumah terkejut nampak dua anak bujang ade kat rumah
sepatutnya mereka ada di madrasah
siapa la yang hantar dan kenapa mereka ni berada di rumah ?
hati pun tertanya-tanya


rupa-rupanya kakak die yang bawa mereka balik
katanya mereka nak jumpa dan ziarah ummi n abah
hari tuh jumpa kat madrasah ta puas agaknya
tuh yang mereka menelefon kakak die minta bawak balik rumah


meriah rumah dengan perangai dua beradik bujang ni
mereka bercerita tentang ustaz,ustazah,madrasah dan rakan tahfiz yang lain
yang si bongsu tuh tak habis2 ditawafnya satu rumah 
tah ape yang dicarinya pun tak tahu la
kakak-kakak pula kuat menyakat adiknya


adiknya tuh baru pertama kali berpisah dengan ummi abah
pas tuh kena pulak tinggal di asrama dan belajar berdikari
abang die pun sama saja menyakat adiknya
cerita perangai die kat madrasah
pertama kali lipat,basuh baju dan ragam die dengan kawan2 tahfiz die semasa kat madrasah
macam-macam cerita yang diceritakan mereka

lepas bercerita dan bergurau
mereka berdua melalau mencari baju n barang-barang yang kurang untuk bawak balik ke madrasah
kemudian solat maghrib berjemaah
dan hantar mereka pulang ke madrasah

kebetulan masa sampai di madrasah pelajar-pelajar sedang bersiap untuk solat isyhak
dan si abang lepas bersalaman terus mengambil wuduk untuk menjadi iman
manakala si adik bersalam dengan abahnya dan mencium pipi kemudian die berbisik
''jom solat sekali''

syukur alhamdulillah ade juga perubahan anak bujang saya tuh
walaupun belum sampai sebulan tinggal di madrasah
semoga perubahan ini akan berterusan sehingga merka berjaya dan menjadi anak yang soleh
amiin~

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Monday, 23 January 2012

anak-anak da besar

assalammualaikum

makin hari makin besar da anak-anak
bukan senang nak besarkan anak-anak 
macam-macam ragam dan perangai
kena bersabar dalam mendidik dan membesarkan anak-anak ni
*
*
*
*

SEKARANG
anak yang sulung sudah pun mendirikan rumahtangga
anak yang kedua sudah pun tamat belajar dan sedang bekerja
 anak ketiga dan keempat pun sudah bekerja
yang kelima baru habis STPM dan insyaallah akan sambung belajar lagi
anak yang keenam dan kelapan pula sedang belajar tahfiz
yang ketujuh belajar di sekolah menengah dan sedang tunggu tawaran masuk asrama
sekarang tinggal uruskan yang bongsu je lagi 
yang sudah pun darjah 2 dan belajar di SRJK(C) JINJANG SELATAN
alhamdullillah da besar da anak-anak

semoga diberkati dan dipermudahkan segala urusan kami sekeluarga 
AMIIN~

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Sunday, 22 January 2012

Ikan Wadi (perkasam ikan)

Ikan Wadi (perkasam ikan)
Punca resepi Resepi tradisi masyarakat banjar. Diambil dari laman web dibawah.
http://www.fortunecity.com/boozers/upsidedown/445/resepi.html
Bahasa malaysia
Bahasa banjar (kuyaan banjar)
Bahan-bahan 5 ekor ikan sepat (baru ditangkap)
1/2 bungkus kecil garam kasar
3 keping asam gelugur
1/2 cawan beras goreng
1 biji cili kering
1 ulas bawang kecil
1 sudu gula (jika hendak)
Ikan sapat 5 ikong (hanyar tangkapan)
Uyah kasar 1/2 bungkus halui
Asam galugur 3 kaping
Baras basangak 1/2 cawan (kisar )
Cabai karing 1 biji
Bawang halui 1 ulas
Gula (amun handak) 1 sudu
Cara membuatnya
Ikan sepat dibasuh bersih, sumbat perut ikan dengan garam.
Taburkan garam dalam bekas dan susun ikan berselang dengan garam, tutup dan biarkan 3 malam (kata orang dipaja').
Selepas tu keluarkan ikan, airnya direbus dan sejukan.
Ikan digaul dengan dengan beras kisar.
Masukan ke dalam bekas semula dan tuang airnya tadi bersama garam, asam, cili, bawang. Perap selama seminggu.
Ikan sapat basuh bersih, sumbat parut ikan awan uyah
Hambur uyah dalam wadah,
Susun ikan atasnya bersalang dangan uyah dan tutup dan biarkan 3 malam (ujar kita dipaja’)
Imbah dipaja tiga malam keluarakan ikan, jarang banyunya ,dinginakan.
Ikan digaul awan baras bakisar.
Buat dalam wadah ba’asa -tuang banyu Uyah campur asam, cabai, bawang
hijaakan samingguan sadang dirandang
anggaran 1/2 masak buati bawang bahiris awan cabai karing bahiris.

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Saturday, 21 January 2012

melibatkan diri dalam dunia blog

assalamualaikum

 20 . 01 . 2012 merupakan tarikh dimana saya melibatkan diri dengan dunia blog
dan sekarang masih lagi dalam proses belajar dan mengetahui sedikit sebanyak mengenai blog
ni semua hasil tunjuk anak dara saya jugak (athifah)

kepada sesiapa yang membaca blog saya ni sudi-sudi la mengikuti blog saya ni 
^_^

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

perkhidmatan lain

 Antara perkhidmatan yang sediakan ialah seperti berikut:

1.
Menyediakan perkhidmatan Katering Halal untuk semua acara samada di rumah, masjid, pejabat dll. Majlis biasa atau Pakej Perkahwinan . Dengan pelbagai menu pilihan yang menarik.
 
2.
Sewaan kanopi, meja dan kerusi dengan hiasan lengkap termasuk backdrop, pentas, platform, underlay, scallop, chandelier dll.
 
3.
Hiasan dewan spt scallop dewan, arch, permaidani merah, bunga berkaki, kerusi meja lengkap dengan sarung dan riben.
 
4.
MAJLIS AQIQAH siap dengan kambing sekali.
 
5.
Perkhidmatan lain spt pelamin & andaman, kompang & silat, marhaban, gubahan buah-buahan dan ais, fotografi, video, persembahan pentas spt gamelan, live band, caklempong, tarian. Sistem P.A, Karaoke dengan DJ.
 
6.
Tempahan rendang daging - boleh hantar di dalam kawasan KL RM 35.00 sekilo. Kalau tempahan banyak, harga boleh dirunding.  

7.
Kambing BBQ

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

PAKEJ C

PAKEJ  PERKAHWINAN ( DEWAN)
MAKAN ALA BUFFET
12.00 TGH - 4.00 PTG
( TETAMU DATANG & PERGI)

 Pakej C




 
1)
2)
3)
4)




Menu jemputan, meja beradap termasuk lauk pauk, peramusaji & peralatan
Meja dan kerusi plastik (tanpa sarung) secukupnya
2 meja VIP hidang dome, kerusi banquet bersarung & riben
PERCUMA ! Kek 1 Tingkat

* 1000 orang - RM 12.00 seorang
* 800 orang - RM 13.00 seorang
* 600 orang - RM 14.50 seorang
* 500 orang - RM 16.50 seorang

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

PAKEJ B


PAKEJ  PERKAHWINAN ( DEWAN)
MAKAN ALA BUFFET
12.00 TGH - 4.00 PTG
( TETAMU DATANG & PERGI)
Pakej B

 
1)
2)
3)
4)




Menu jemputan, meja beradap termasuk lauk pauk, peramusaji & peralatan\
Meja dan kerusi plastik (bersarung) secukupnya
4 meja VIP hidang dome, kerusi banquet bersarung & riben
P.A System ( lagu-lagu dan karaoke tanpa MC- ada orang jaga)
* 1000 orang - RM 13.50 seorang
* 800 orang - RM 15.00 seorang
* 600 orang - RM 16.50 seorang
* 500 orang - RM 18.50 seorang
*PERCUMA   - KEK 3 TINGKAT - 1000 ORANG
                  - Lain-lain kek 2 tingkat

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

PAKEJ A

PAKEJ  PERKAHWINAN ( DEWAN)
MAKAN ALA BUFFET
12.00 TGH - 4.00 PTG
( TETAMU DATANG & PERGI)

 Pakej A







 1)
2)
3)
4)
5)
6)



Menu jemputan, meja beradap termasuk laukpauk, peramusaji & peralatan
Meja dan kerusi plastik (bersarung) secukupnya
4 meja VIP hidang dome, kerusi banquet bersarung & riben
Arch, Permaidani Merah, Bunga Walkway
P.A System ( ada MC, DJ & Karaoke sepanjang majlis)
Kamera Video @ Fotografi
* 1000 orang - RM 15.50 seorang
* 800 orang - RM 17.50 seorang
* 600 orang - RM 20.00 seorang
* 500 orang - RM 22.50 seorang
* PERCUMA  - KEK 5 tingkat - 1000 orang
                  - Lain-lain kek 3 tingkat

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Friday, 20 January 2012

Menu Cadangan untuk Housewarming/ Hi Tea / Opening Ceremony


Menu Cadangan  1
Menu Cadangan  2
Menu Cadangan  3
1)

2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)

9)
10)
11)
12)
13
14)
Satey ayam & kambing + ketupat
Laksa Penang
Bihun Siam
Kuih & Puding 3 jenis
Ayam Masak Rendang
Ayam Masak Kari
Chicken Wings Goreng Madu
Fish & Prawn ball Goreng + Cili Sos
Mini Pizza
Mini Pie
Mixed Fruits
ABC
Cordial drinks
Teh Tarik

* RM 25.00 per pax
 
1)
2)
3)

4)
5)
6)
7)
8)
9)
Laksa Johor
Bihun Goreng Putih
Satey ayam + kambing + ketupat + kuah
Rojak Johor
Bubur Pulut Hitam
2 kuih
Buah-buahan
Minuman Kordial
Teh / Kopi
* RM 16.00 per pax
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)


Soto Ayam Nusantara
Roti Jala + Kari Ayam
Bihun Goreng Siam
Salad Telur Kentang
Kuih 2 jenis
Buah-buahan
Minuman Kordial
* RM 12.00 per pax
Menu Cadangan  4
Menu Cadangan  5
Menu Cadangan  6
1)
2)
3)
4)

5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
Nasi Beryani
Ayam Masak Rendang
Ayam Goreng Rempah
Kambing (Mutton) Masak Kari Kentang
Acar
Mee Rebus
Kuih 2 jenis
Puding Karamel / Sagu Gula Melaka
ABC
Buah - buahan
Minuman Kordial
Teh Tarik
* RM 19.00 per pax
 
1)
2)
3)
4)

5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)

13)


Nasi Goreng Cina
Ayam Goreng Berempah
Fish Fillet Sweet Sour
Grilled Lamb Shoulder & Black paper
Fried Mix Vegetables
Spaghetty Bolognese
Garlic Bread
Mushroom Soup
Muffin & Fruit tartlet
Mini Chicken Pie
Mixed Fruits
Cordial Drinks
Tea / coffee
* RM 27.00 per pax 
1)

2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)



Mee Kuah@ Mee Kari @ Mee Udang
Nasi Goreng Kerabu @ Ayam
Udang Goreng Tepung
Fish Fillet Lemon Sauce
Kuih 2 jenis
Rojak Mamak
Minuman Kordial
Teh Tarik





* RM 17.00 per pax

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

MENU CADANGAN UNTUK RAMADHAN (bufet style)

 
Menu Cadangan  1
Menu Cadangan  2
Menu Cadangan  3

1)
2)
3)
4)
5)

6)
7)
8)
9)

10)
11)
12)

Buah Kurma
Bubur Pulut Hitam
Kuih Cara Berlauk
Nasi Putih
Ayam Kampong Goreng Berempah
Siakap Steam Asam
Tauhu Jepun Sos Tiram
Sup Sayur Campur & Cendawan
Salad + Timun + Sambal Belacan
Buah 1 jenis
Minuman Kordial

Teh Tarik



HARGA : RM 20.00 SEORANG
 

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)


Buah Kurma
Bubur Lambuk
1 kuih manis
Nasi Putih
Ayam Goreng Madu
Daging (Tetel) Asam Pedas
Kacang Panjang Goreng Tempe
Sotong Goreng Tepung
Sambal Belacan + Ulaman
Buah
Puding atau Tapai atau Dadih
Minuman Kordial - Anggur
Teh Tarik




HARGA : RM 19.00 seorang
 


1)
2)
3)
4)
5)
6)

7)
8)
9)

10)
11)
12)
13)



Buah Kurma
Dadih @ Puding
Kuih 2 jenis (manis & pedas)
Nasi Putih
Ayam Masak Sos Hijau
Masak Lemak Cili Api Pucuk Ubi Tumbuk + Terung Pipit
Ikan Bakar + Air Asam
Kerabu Nangka Muda
Ikan Masin Goreng + Cili Kering + Daun Kari
Sambal Belacan + Ulaman Rebus

Buah
Cendol
Teh O


HARGA : RM 18.00 seorang

Menu Cadangan  4
Menu Cadangan  5
Menu Cadangan  6

1)
2)
3)

4)
5)

6)
7)
8)
9)
10)
11)

Buah Kurma
Murtabak Ayam
Bubur Ubi Keladi + Pisang (manis)
Nasi Putih
Ayam Masak Asam Pedas Daun Pudina
Fish Fillet Sweet Sour
Kerabu Kacang Botol & Selom
Tempe Goreng Tepung
Buah
Kordial Mangga
Teh O




HARGA : RM 16.00 seorang

 

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)



Buah Kurma
Dadih atau Puding
Cara berlauk
Nasi Beryani atau Nasi Bukhari
Ayam Masak Merah
Daging Rendang Tok
Dalca Sayuran
Acar Buah
Papedam
Buah
Minuman Kordial
Teh Tarik





HARGA : RM 16.00 seorang

 


1)
2)
3)
4)
5)

6)
7)
8)
9)
10)

11)


Buah Kurma
2 kuih (manis, pedas)
Nasi Goreng Kerabu
Nasi Putih
Masak Lemak Daging Salai & Rebung
Ayam Goreng Sos Tomato
Pergedil Kentang
Sayur Goreng Campur
Minuman - Sirap Selaseh
Buah
Teh O





HARGA : RM 15.00 seorang

Menu Cadangan  7
Menu Cadangan  8

1)
2)
3)
4)

5)
6)
7)
8)
9)
10)


Buah Kurma
Bubur Labu & Keledek (manis)
Nasi Putih
Ayam Masak Sos Tiram + Cili Kering + Gajus
Ikan Tenggiri Sweet Sour
Sup Sayur + Tauhu Jepun
Sambal Belacan + Ulaman
Buah
Air Soya - Sejuk
Teh O - Panas






HARGA : RM 14.00 seorang

 

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)



Buah Kurma
Tauhu Sumbat + Sos
Kuih manis 1 jenis
Nasi Minyak atau Nasi Beryani
Nasi Putih
Ayam Goreng Sira Madu
Daging Rendang Hitam
Dalca Sayuran
Acar Rampai
Buah
Minuman Kordial
Teh O





HARGA : RM 14.00 seorang

 

   

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Menu Cadangan untuk Kursus - Buffet Style

Menu Pilihan 1
Menu Pilihan 2
Menu Pilihan 3

1)

2)
3)


1)
2)

3)
4)
5)
6)
7)
1)

2)
3)

Minum Pagi
Bihun Goreng atau Mee atau Kueyteow
2 kuih ( 1 manis, 1 pedas)
Teh/kopi

Tengahari
Nasi Putih
Ayam Goreng Berempah Istimewa
Daging / Ikan Goreng Berkicap
Masak Lemak Labu Manis
Sayuran Goreng Campur
Buah - 1 jenis
Minuman kordial

Petang

Bubur Manis (kacang/pulut hitam/jagung/pengat pisang dll)
1 kuih pedas
Teh/kopi

1)
2)
3)


1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)

1)
2)
3)


Minum Pagi
Nasi Lemak + Sambal Ikan Bilis
2 kuih (1 manis, 1 pedas)
Teh/kopi

Tengahari
Nasi Putih
Ayam Goreng Bercili
Daging / Ikan Masak Kari
Kacang Panjang Goreng Tempe
Tauhu Jepun Sos Tiram
Buah - 1 jenis
Minuman kordial

Petang

Bubur Manis
1 kuih pedas
Teh/kopi



1)
2)
3)

1)
2)
3)

4)
5)
6)
7)

1)
2)
3)


Minum Pagi
Lontong atau Soto Ayam
2 kuih ( 1 manis,1 pedas)
Teh/kopi 

Tengahari
Nasi Putih
Ayam Goreng Halia  
Sup Tomyam Campur atau sup tulang rawan berkentang
Sambal Tumis Sotong
Sambal Belacan dan Ulaman
Buah
Minuman kordial

Petang

Roti Jala + Kari Ayam
1 kuih manis
Teh/kopi



Menu Pilihan 4




 


1)
2)
3)


1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)

1)
2)


Pagi
Mee/Bihun Goreng
2 kuih (1 manis, 1 pedas)
Teh/kopi

Tengahari
Nasi Beryani Basmathi
Ayam Masak Kuzi
Dalca Sayur
Daging Masak Rendang
Acar Rampai
Buah
Papedom
Minuman kordial

Petang

3 jenis kuih
Teh/kopi

   

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Menu Cadangan Minum Pagi / Hi Tea /Minum Pagi / Petang - Buffet Style


 
Menu 1
Menu 2
Menu 3
1)
2)
3)

1)
2)

2 jenis kuih(1 manis, 1 pedas)
Buah
Teh/kopi   
atau;
3 jenis kuih
Teh/kopi   
* RM 6.50 seorang
 
1)
2)
3)
4)

1 kuih pedas
2 kuih manis
Sandwich(sardin/tuna/telur)
Teh/kopi
* RM 7.50 seorang
1)
2)
3)





2 kuih ( 1 manis,1 pedas)
Bihun Goreng
Teh/kopi
* RM 7.50 seorang
Menu 4
Menu 5
Menu 6
1)
2)
3)
4)



Roti Jala + Kari Ayam
Mee Goreng atau Nasi Goreng
2 kuih(1 manis,1 pedas)
Teh/kopi
* RM 8.50 seorang
 

1)
2)
3)
4)




Kueyteow Goreng
Mee Kari
2 jenis kuih(1 manis,1 pedas
Teh/kopi
* RM 9.00 seorang
1)
2)
3)
4)
5)
6)



Rojak Jawa atau Rojak Mamak
Mee Kari
Nasi Himpit+Kuah Kacang
2 jenis kuih( 1 manis,1 pedas)
Buah
Minuman kordial
* RM 10.00 seorang
Menu 7
Menu 8
Menu 9
1)
2)
3)
4)
5)
6)



Ayam Goreng Berempah
Nasi Goreng Chinese Style
2 kuih (1 manis,1 pedas)
Bihun Goreng
Rojak Mamak
Minuman kordial
* RM 10.00 seorang
 

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)




Soto Ayam(nasi himpit+bihun)
Mee Goreng atau Nasi Goreng
2 jenis kuih
Agar-agar atau puding
Air Batu Campur (ABC)
Teh/kopi
Minuman kordial atau Cendol
* RM 12.00 seorang
1)
2)
3)
4)

5)
6)
7)
8)
9)



Laksa Penang atau Laksa Johor
Nasi Goreng atau Bihun Goreng Singapore
Satay (ayam,daging) 6 cucuk seorang
2 jenis kuih
Agar-agar atau Puding
Buah
Teh/kopi
Minuman kordial
* RM 14.00 seorang

Menu 10

   
1)

2)
3)
4)

5)
6)
7)
8)
9)



Salad Segar + Sos Thousand Island
Laksa Penang atau Laksa Johor
Bihun Goreng
Satay (ayam,daging) 10 cucuk seorang + nasi himpit
2 jenis kuih
Agar-agar atau puding
Air Batu Campur (ABC)
Buah-buahan
Teh/kopi
* RM 20.00 seorang

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy

Menu Cadangan untuk Majlis Tahlil / Kesyukuran



Menu 1
Menu 2
Menu 3
1)
2)

3)

4)
5)
6)
7)
8)


Nasi Putih
Ayam Goreng Berempah + Sos Cili
Masak Lemak Cili Api Nangka Muda Ikan Masin
Sambal Tumis Ikan Bilis + Petai
Sayuran Goreng Campur
Sambal Belacan + Ulaman
Buah
Minuman Kordial

* RM 12.00 seorang
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)

Nasi Putih
Ayam Goreng Berlada
Daging Masak Kurma Kentang
Kacang Panjang Goreng Tempe
Ikan Masin Goreng
Buah
Minuman Kordial
* RM 10.00 seorang
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)



Ikan Tenggiri Masak Cili
Ayam Masak kalio atau Masak Lemak
Sayuran Goreng Campur
Kerabu Mangga
Puding
Minuman Kordial
* RM 10.00 seorang
Menu 4
Menu 5
Menu 6
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)

Nasi Putih
Daging Masak Kari Kentang
Ayam Goreng Halia
Ikan Tenggiri Sweet Sour
Kerabu Perut + Tauge
Sambal Belacan + Ulaman
Buah
Minuman kordial
* RM 12.00 seorang
 

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)



Nasi Beryani
Masak Lemak Cili Api Daging Salai + Rebung
Ikan Bakar + Air Asam
Ayam Goreng Cili
Jelatah
Buah
Minuman kordial
* RM 11.00 seorang
1)
2)
3)
4)
5)
6)
6)
7)



Nasi Putih
Ikan Bawal Masak Kari
Ayam Masak Kerutuk atau Rendang
Kobis dan Carrot Goreng
Sambal Belacan + Ulaman
Buah
Minuman Kordial
* RM 10.00 seorang

sudi-sudi la baca dan tinggalkan komen anda disini takpun like je da kira okeyy